Om at bo Fuglsanggården

 
 
1P8B1232
På Fuglsanggården kan du få hjælp til at gøre din hverdag mere overskuelig. Vores grundholdning er, at alt kan lade sig gøre – og vi tager altid udgangspunkt i dine behov, uanset om det handler om privatliv, nabofællesskab, selskabelighed eller hverdagens gøremål som personlig pleje, madlavning, tøjvask eller rengøring. Vi opmuntrer til, at du bruger dine ressourcer bedst muligt og deltager i det omfang, du kan.
 
Du bor stadig helt for dig selv – men kommer samtidig ind i et nyt fællesskab, hvor du døgnet rundt kan få hjælp af det faste personale, som hurtigt lærer dig at kende.
 
Måske får du også nye bekendtskaber blandt dine nye naboer.
 
Din omgangskreds, familie og venner kan være sammen med dig, helt som de plejer, og de kan selvfølgelig også være med i snakken om, hvordan du får mest udbytte af at flytte til dit nye hjem.
 
Du får både din egen lejlighed og adgang til fællesrum, hvor du efter behov kan være sammen med dine naboer.
 
Lejligheden er lys og venlig med badeværelse, soveværelse, opholds- og spisestue og tekøkken. Fra stuen er der et stort vinduesparti med glasdør til din private terrasse.
 
1P8B1254
Du overtager lejligheden nymalet og klar til at blive indrettet med dine møbler og ejendele. Der er tilknyttet et lille depotrum til hver lejlighed.
 
I lejligheden er du „herre i eget hus“ - dvs. du kan bo og leve, som du vil. Du står selv for det praktiske - naturligvis med hjælp fra personalet i det omfang, du behøver det.
 
Uden for lejligheden ligger de fællesarealer, du deler med dine naboer. Der er fælles køkken, hvor du kan være med til at lave mad og et stort fællesrum med spisestue og plads til en masse hverdagssysler.
 
Derudover er der en dagligstue og et bryggers.
 
I fællesrummet kan du også sammen med naboer og personale tage del i hverdagens praktiske gøremål som f.eks. borddækning og madlavning.
 
De fælles måltider er populære, og du kan være med til at bestemme, hvad menuen skal stå på. Du har også mulighed for at tilberede din egen mad og spise i lejligheden, når du har lyst.
 
Vi har også et selskabslokale, du kan låne, hvis du får mange spisende gæster.
 
1P8B1113Du er velkommen til, i samarbejde med dine naboer, at bidrage til hyggen i fællesrummene, f.eks. med malerier og potteplanter.
 
Vi har en beboerkasse, som alle betaler til hver måned. Det giver mulighed for at fejre fødselsdage med gaver og for at hygge lidt ekstra i weekender og på helligdage.
 
Lige uden for din bolig og fælleslokalerne møder du grønne områder med blomster, græsplæne, buske og træer. Vi har også „sansehave“, drivhus og køkkenhave, som du også meget gerne må sætte dit præg på.
 
1P8B1256Skov, strand og marker er tæt på, og du kan besøge vores café eller benytte dig af de mange aktivitetstilbud, som offentliggøres i vort blad, Fuglsangposten, hver måned.
 
Indkøbsmulighederne er tæt på, og det samme er mulighederne for at komme med på de ture, vi sammen arrangerer i vores egen bus.
 
Bybusser, regionalbusser og telebus holder lige uden for døren.
 
 
 
Personalet bliver en naturlig del af dit nye fællesskab, og du kan få deres hjælp til at gøre din hverdag mere indholdsrig og overskuelig, så du kan koncentrere dig om at nyde livet og gøre det, du har lyst til. Vi støtter op om de ting, du ikke længere selv kan varetage, i samarbejde med dine pårørende.
 
Vi glæder os til at byde dig velkommen til et enklere liv i din egen lejlighed.
 
 
Luftfoto
Praktiske oplysninger
 
Indflytning:
 
Ved indflytning i egen lejlighed på Fuglsanggården medbringer du dine personlige ejendele, sengelinned, dyne og pude. Du vælger selv indretning med egne møbler, herunder seng, samt diverse belysning, gardiner og billeder. Der er både fjernsynsstik og telefonstik i din lejlighed.
 
 
Vasketøj:
 
Vi er behjælpelige med at vaske tøj i det fælles bryggers, og du skal blot medbringe to vasketøjskurve udstyret med hjul. De kan også købes hér på stedet.
 
 
Kontaktperson og Læge:
 
Du vil ved indflytningen få en fast kontaktperson samt en kontaktassistent. Der er stadigvæk frit lægevalg og alle bestemmer selv hvem de har til læge. Fuglsanggården har indgået et samarbejde med plejecenterlægerne
Birgitte Borup og Henrik Fendige Olsen som kommer fra Trustruplægehus (www.trustruplægehus.dk) De har plads til at tage de patienter ind, der måtte ønske det her fra Fuglsanggården. Man skal selv sammen med sine
pårørende foretage lægeskiften på borger.dk
 
 
Aktiviteter:
 
Du kan deltage i de daglige aktiviteter i fællesrummet, og der er mulighed for både individuel træning og aktiviteter i fællesarealerne.
 
 
Teams:
 
Hver enkelt team har tydeligt beskrevne visioner og mål for det kommende år. Med afsæt i et fælles værdigrundlag værner vi om beboernes rettigheder som borgere.
 
 
Service:
 
Fuglsanggården følger det politisk fastlagte serviceniveau. Disse retningslinjer kan udleveres af os eller ses på Norddjurs Kommunes hjemmeside under ”Kvalitetsstandarder”.
 
 
Boligselskabet:
 
Alle beboere på Fuglsanggården er visiteret til en lejlighed via kommunen. Lejligheden udlejes af boligselskabet B45. Alle forhold vedrørende selve lejligheden sker ved henvendelse til B45.
 
 
Fuglsangposten:
 
Fuglsanggården har sit eget blad, der kaldes Fuglsangposten. Det udkommer én gang om måneden.
 
I bladet kan du blandt andet orientere dig om, hvad der foregår på stedet. Det meste af bladet er udarbejdet af frivillige.
 
Fuglsangposten kan bestilles eller købes på kontoret.
 
 
Telefonliste:
 
Plejecenterleder Helle Thomsen
Tlf. 89 59 24 12
 
Afdelingsleder Stefi Olesen
Tlf. 89 59 24 05
 
 
Spørgsmål til teknik eller lejligheder:
 
Teknisk serviceleder Lars Fiehn
Tlf. 89 59 24 07
 
Spørgsmål vedr. kontrakter eller afmelding af måltider, betaling for kørsel eller lån af bussen, samt tilmelding til, og køb af, Fuglsangposten:
 
Administrative medarbejdere Helle Nielsen og Lone Mors Kjærgaard 
Tlf. 89 59 24 00 (bedst mandag/onsdag/fredag mellem kl. 8-14)
 
Direkte numre til Demenscentret på Trekanten 3-5:
 
Tlf. 89 59 24 01 eller 89 59 24 02 (bedst efter kl. 11)
 
Direkte numre til Plejeboligerne på Katholmvej 38-40:
 
Tlf. 89 59 24 04 eller 89 59 24 03/Direkte mobilnummer: 23 29 07 19
 
 
Links:
 
Link til Husorden: Husorden B45
 
 
 
Link til takster hos Norddjurs kommune: