Den gode leder

 

En af de 3 bedste ledere er Fuglsanggårdens leder Helle Thomsen.

I septembernummeret af FOA’s medlemsblad Fag og Arbejde gik FOA på jagt efter ”Den gode leder”, og opfordrede medlemmerne til at fortælle om deres Super Leder. De 3 bedste ledere ville så blive kåret i december nummeret.

På Fuglsanggården er vi overbeviste om, at Helle Thomsen er den bedste leder. At det er meget tæt på, har vi nu fået bekræftet, da Helle er blevet valgt til en af de 3 bedste ledere, ud af mange indstillede.

Helle-Thomsen-002

På Fuglsanggården arbejder vi efter Norddjurs kommunes overordnede værdigrundlag og strategi for god ledelse. Dette indbefatter Åbenhed, Ligeværd, Dialog og Sund Fornuft – Ting, som Helle hele tiden har for øje, og som er med til at vi ser hende som ”den bedste leder”.

Personale og pårørende på Fuglsanggården indstillede Helle Thomsen med følgende begrundelse. Helle er med til at skabe en åben og tryg stemning, der giver grobund for en åben dialog, hvor man som medarbejder kan komme med forslag til udvikling, samt gå i dialog om tingene evt. kan gøres på andre måder.

Helle lytter, og tager gerne mod forslag og ideer. Hun inddrager medarbejderne og er god til at uddelegere opgaver. Hun viser interesse og omsorg for både medarbejdere og beboere.

Helle er en ildsjæl, der af hele sit hjerte arbejder for at gøre Fuglsanggården til et unikt sted at være. Intet problem er for lille og hun vil bruge hele døgnet på at finde en løsning – og hun finder løsninger.

Helle-Thomsen-004

Helle er positiv, glad og til fest og farver. Hun er fremadrettet og har fingeren på pulsen. Hun tager udgangspunkt i muligheder og ”gode historier”, knokler for at skabe et godt sted, og er ikke bange for at tegne rammerne.

Kravet til kvalitet er højt – for som hun siger ”borgerne skal passes godt”. Og hvis der er ”stilstand” giver hun udfordringer.

Helle sætter alt ind på at højne arbejdsmiljøet og skabe en arbejdsplads, der skaber arbejdsglæde. Hun har styr på tingene, er hjælpsom og har omsorg for alle. Hun er der altid, når man har brug for hende, og hun passer på sine medarbejdere.

Helle tager ansvar, fordi hun er i besiddelse af stor empati, har kendskab til dagligdagen og en evne til at tænke visionært og kreativt.

Helle er respekteret og elsket af beboere og personale. En unik person på et unikt sted.

Beskeden er hun også, for som hun siger, så er hun kun et af de led, der binder det hele sammen til en helhed. Det er os alle sammen der slutter ringen.

Vi er alle sammen stolte af, at være et led i den samme ring som Helle.

 

På vegne af Fuglsanggårdens personale.

Pia Lichtenstein og Anni Staub.